Inspiration till dig! Här samlar vi de inspelade samtal, filmer och artiklar vi själva producerar, och tipsar också om sådant som ligger nära våra egna tankar och sätt att se på världen.

Podden Banbrytande ledarskap

En podd där vi i samtal med olika gäster reflekterar kring betydelsen och vikten av det banbrytande ledarskapet. Samtalsledare: Monika Neukirchen

1. Att vara banbrytande

Podden gästas av Fredrik Lidman och Karl-Erik Edris som samtalar om vad det innebär att bryta en bana, varför det är viktigt att i vår tid att ifrågasätta förgivettagna sanningar samt vad som krävs av varje individ för ett decentraliserat världsförbättrande. Lyssna på avsnitt 1 här.

2. Att följa den inre kompassen

Podden gästas av Annika Kolmert, Maryam Yazdanfar och Anna Jonasson. Tre framgångsrika kvinnor som hade status, makt och höga löner, men valde att tacka nej till allt det, för att deras dåvarande sammanhang inte stämde överens med deras inre kompass. Lyssna på avsnitt 2 här.

3. Om makt

Podden gästas av Maryam Yazdanfar och Karl-Erik Edris som reflekterar kring makt, maktkamper, maktmissbruk, demokratisk makt och om varje människas ansvar att ta den makt man själv har omdöme att förvalta. Och om kärlekens relation till makten. Lyssna på avsnitt 3 här.

Vi rekommenderar

Meditationens samhällsrelevans

Efter att Karoline Bottheim och Anna Zingmark från Länka Consulting gått vår kurs Meditation som livshållning reflekterade de i en podd om meditationens relevans för det de gör till vardags - nämligen att driva komplexa samverkansprocesser och erbjuda utbildningar för samverkansledare.

Filmer med Frederic Laloux

I programmet Banbrytande Ledarskap har vi boken Reinventing Organizations skriven av Frederic Laloux som kurslitteratur. Vi rekommenderar varmt denna bok och också den serie filmer som Frederic har satt samman för att fördjupa förståelsen för de olika perspektiven i det nya sätt att organisera och styra verksamheter som beskrivs i bokan. Filmerna samlas under rubriken Insights for the journey.

Mer inspiration

Nyhetsbrev

Hillesgårdsakademins nyhetsbrev skickas ut några gånger per år. Läs det senaste nyhetsbrevet här.

Samtal med Mattias Stjernström

Mattias Stjernström har byggt upp ett antal företag i Eskilstuna utifrån en grundidé om ett tillitsbaserat ledarskap. Lyssna på två inspelade samtal där Fredrik Lidman intervjuar Mattias Stjernström.

För att åstadkomma yttre utveckling behöver du göra din inre utveckling. Det inre manifesteras i det yttre.

Nytt från oss

Vi mejlar ut ett nyhetsbrev några gånger per år. Prenumerera gärna!Stiftelsen Hillesgårdsakademin
Hillesgården 4452
264 94 Klippan

Tfn 0435-215 30 (knappval 6)
info@hillesgardsakademin.se