Mötesplats Akademin

 

Hillesgårdsakademin vill vara en inspirationskälla och energidepå för att du ska kunna fortsätta utveckla dig och förändra på djupet – både förändra ditt eget sätt att leda och verka i din organisation, och som en konsekvens av det driva på förändring av din verksamhet.

Vi vill därför ge dig tillgång till en mötesplats för att fortsätta lärandet och utvecklingen av dig själv och din verksamhet.

 

Samtalet fortsätter

Med vår podd vill vi väcka tankar och skapa lust att utforska olika frågor och områden som är centrala för ett banbrytande ledarskap. I samband med varje nytt poddavsnitt i vår podd Banbrytande ledarskap bjuder vi in till en meetup-träff där du kan vara med och fortsätta det samtal vi påbörjar i podden. Vi kallar dessa träffar ”Samtalet fortsätter”.

Vi träffas digitalt i Zoom, och mötet pågår max två timmar. Vi inleder med en incheckning, och har sedan ett kort föreläsningsmoment eller någon annan inramning av frågan. Därefter för vi ett faciliterat, nyfiket och utforskande samtal kring det givna temat.

Dessa träffar präglas av utforskande snarare än tvärsäkerhet. Av inlyssnande snarare än debatterande. Av vilja att förstå olika perspektiv snarare än att polarisera och försöka ”vinna”.

Hoppas du vill vara med och fortsätta samtalet!

Var med på nästa träff

Tid: Vi återkommer

Plats: Digitalt via Zoom. Du får länk när du anmält dig.

Pris: Det är kostnadsfritt att delta.*

Anmäl dig via formuläret nedan.

Det finns ett begränsat antal platser och principen ”först till kvarn” tillämpas.

* Vi tar dock ut en no-show-avgift på 250 kr om du anmält dig men bokar av senare än 24 timmar innan träffen äger rum.

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett ämne
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.

Vi rekommenderar

Podcasten I fjärilens tid

Gott om inspiration och reflektion om det pågående civilisationsskiftet i världen får du i podcasten I fjärilens tid. Poddens titel är hämtad från metaforen med larven som bär på anlagen för det som ska bli en puppa och så småningom en fjäril - och på samma sätt är det med samhällets omvandling. Karl-Erik Edris och Fredrik Lidman samtalar med varandra och med gäster om vad det kan innebära att känna sig som en "framtidens fjärilsarbetare". På poddens webbplats www.ifjarilenstid.se kan du läsa mer och se en kort film om tankarna bakom temat.

Filmer med Frederic Laloux

I programmet Banbrytande Ledarskap har vi boken Reinventing Organizations skriven av Frederic Laloux som kurslitteratur. Vi rekommenderar varmt denna bok och också den serie filmer som Frederic har satt samman för att fördjupa förståelsen för de olika perspektiven i det nya sätt att organisera och styra verksamheter som beskrivs i boken. Filmerna samlas under rubriken Insights for the journey.

Mer inspiration

Meditationens samhällsrelevans

Efter att Karoline Bottheim och Anna Zingmark från Länka Consulting gått vår kurs Meditation som livshållning reflekterade de i en podd om meditationens relevans för det de gör till vardags - nämligen att driva komplexa samverkansprocesser och erbjuda utbildningar för samverkansledare.

Samtal med Mattias Stjernström

Mattias Stjernström har byggt upp ett antal företag i Eskilstuna utifrån en grundidé om ett tillitsbaserat ledarskap. Lyssna på två inspelade samtal där Fredrik Lidman intervjuar Mattias Stjernström.

Nyhetsbrev

Vi skickar ut ett nyhetsbrev om Hillesgårdsakademins aktiviteter några gånger om året.

Läs det senaste nyhetsbrevet här.

Prenumerera gärna, så får du våra kommande utskick! 

Stiftelsen Hillesgårdsakademin
Hillesgården 4452
264 94 Klippan

Tfn 073-398 24 55
info(a)hillesgardsakademin.se