Mötesplats Akademin

 

Hillesgårdsakademin vill vara en inspirationskälla och energidepå för att du ska kunna fortsätta utveckla dig och förändra på djupet – både förändra ditt eget sätt att leda och verka i din organisation, och som en konsekvens av det driva på förändring av din verksamhet.

Vi vill därför ge dig tillgång till en mötesplats för att fortsätta lärandet och utvecklingen av dig själv och din verksamhet.

 

Imagodagar 31 maj till 2 juni 2023

Flytta kontoret till Hillesgården! Kom själv, eller tillsammans med några kollegor. Jobba med ditt vanliga jobb, samtidigt som du knyter nya kontakter och får inspiration av människorna, platsen och samtalen.

Under dagarna kommer vi att ordna några gemensamma aktiviteter varje dag. Och du väljer helt fritt om du vill delta i gemensamma aktiviteter, spendera tid med den lilla grupp du kanske kom med, eller tillbringa tid ensam i naturen eller på rummet.

Upplägg för dagarna

En grundprincip för dessa dagar är självorganisering. Om du vill jobba ostört, eller ta chansen att testa idéer och samskapa med andra, är helt upp till dig. Vi kommer att ha några gemensamma (och valfria) punkter på agendan:

• Morgonmeditation

• Samtal vid lägerelden efter middagen

Tema onsdag kväll: Lilla jag i det stora alltet – om ett decentraliserat världsförbättrande

Tema torsdag kväll: Konsten att ta emot det som vill bli till – om banbrytande grupparbete

Utöver detta har vi gemensamma måltider.

Det finns också möjlighet att bjuda in till en gemensam aktivitet du vill ta initiativ till.

Hillesgården

Hillesgården ligger lantligt mellan Klippan och Ängelholm i nordvästra Skåne. På Hillesgården finns konferenscenter, restaurang, butiker m.m. Där finns många platser både inomhus och utomhus där du kan sitta enskilt och jobba, ta ett Zoom-möte eller ha ett kreativt möte med gruppen du kom med.

Du välkomnas till promenader eller enskild kontemplation i den vackra parken, örtträdgården, eko-odlingen eller bokskogen.

 

************

 

INSPIRATION

Att komma ifrån den vanliga jobbmiljön kan göra underverk för kreativitet och inspiration. Låt dig inspireras av Hillesgården, naturen, dem du möter här och de samtal vi för.

 

ÖVERRASKANDE MÖTEN

Vem vet vem du kommer att träffa, och vad det kommer att leda till.

 

DITT VANLIGA JOBB

Ta en paus från ditt vanliga jobb, och skriv på det där bokprojektet du funderat på så länge. Eller ta med dig ditt vanliga jobb och ta dina Zoom-möten härifrån.

Boende och mat

Du bor i Hillesgårdens gästhem i ett enkelrum, eller tillsammans med någon du känner i ett dubbelrum. Dusch och toalett finns i korridoren. Lakan och handdukar finns.

Maten lagas av Hillesgårdens fantastiska kockar, till stora delar av egenodlade grönsaker och närproducerade råvaror. Frukost, lunch och kvällsmat ingår i priset. Kaffe och te finns framdukat under arbetsdagarna.

Pris för Imagodagarna 2023

Detta ingår i priset: Två övernattningar inkl. frukost. Lunch onsdag, torsdag och fredag samt kvällsmat onsdag och torsdag. Fika under dagarna ingår också.

Enkelrum: 3350 kr (2922 kr exkl. moms) inkl. alla måltider.

Dubbelrum: 2850 kr (2475 kr exkl. moms) per person inkl. alla måltider.

Regler för avbokning

Om du avbokar tidigare än tre veckor före start återbetalas 50 procent av deltagaravgiften.

Tider

Anslut senast klockan 15 på onsdagen den 31 maj, då vi har en gemensam samling. Vill du komma redan på tisdagen, eller stanna kvar över helgen – kontakta oss.

Har du frågor?

Kontakta Monika Neukirchen på monika@hillesgardsakademin.se.

Anmälan:

Vi rekommenderar

Podcasten I fjärilens tid

Gott om inspiration och reflektion om det pågående civilisationsskiftet i världen får du i podcasten I fjärilens tid. Poddens titel är hämtad från metaforen med larven som bär på anlagen för det som ska bli en puppa och så småningom en fjäril - och på samma sätt är det med samhällets omvandling. Karl-Erik Edris och Fredrik Lidman samtalar med varandra och med gäster om vad det kan innebära att känna sig som en "framtidens fjärilsarbetare". På poddens webbplats www.ifjarilenstid.se kan du läsa mer och se en kort film om tankarna bakom temat.

Filmer med Frederic Laloux

I programmet Banbrytande Ledarskap har vi boken Reinventing Organizations skriven av Frederic Laloux som kurslitteratur. Vi rekommenderar varmt denna bok och också den serie filmer som Frederic har satt samman för att fördjupa förståelsen för de olika perspektiven i det nya sätt att organisera och styra verksamheter som beskrivs i boken. Filmerna samlas under rubriken Insights for the journey.

Mer inspiration

Meditationens samhällsrelevans

Efter att Karoline Bottheim och Anna Zingmark från Länka Consulting gått vår kurs Meditation som livshållning reflekterade de i en podd om meditationens relevans för det de gör till vardags - nämligen att driva komplexa samverkansprocesser och erbjuda utbildningar för samverkansledare.

Samtal med Mattias Stjernström

Mattias Stjernström har byggt upp ett antal företag i Eskilstuna utifrån en grundidé om ett tillitsbaserat ledarskap. Lyssna på två inspelade samtal där Fredrik Lidman intervjuar Mattias Stjernström.

Nyhetsbrev

Vi skickar ut ett nyhetsbrev om Hillesgårdsakademins aktiviteter några gånger om året.

Läs det senaste nyhetsbrevet här.

Prenumerera gärna, så får du våra kommande utskick! 

Stiftelsen Hillesgårdsakademin
Hillesgården 4452
264 94 Klippan

Tfn 073-398 24 55
info(a)hillesgardsakademin.se