Mötesplats Akademin

Hillesgårdsakademin har som ambition att vara en inspirationskälla och energidepå för att du ska kunna fortsätta utveckla dig och förändra på djupet – både förändra ditt eget sätt att leda och verka i din organisation, och som en konsekvens driva på förändring av din verksamhet.

När du har deltagit i någon av våra kurser eller program vill vi därför ge dig tillgång till en mötesplats för att fortsätta lärandet och utvecklingen av såväl dig själv som din verksamhet. Du är varmt välkommen till våra aktiviteter. Nedan hittar du alla aktuella datum.

Meetup

Då och då ordnar vi en Meetup, antingen digitalt via Zoom eller på The Castle (Slottsbacken 8) i Stockholm. Vi utgår då från ett tema per gång, och efter ett kort föreläsningsmoment eller annan slags inramning av frågan, bygger träffarna på att alla deltagare tillsammans för ett nyfiket och utforskande samtal utifrån det givna temat.

Till våra meetup-tillfällen får du även ta med dig en gäst.

14 oktober 2020 - Att värna det levande i organisationer

Välkommen till en utforskande virtuell träff. Har du någon gång arbetat i en verksamhet som upplevts odynamisk, mekanisk eller till och med saknar ett inre liv? Kanske människorna där har resignerat och slutat intressera sig för vad som händer och hur det går?

Hur kan man råda bot på och förändra det?

Samtalen kring det banbrytande ledarskapet handlar denna gång om hur vi kan skapa mer levande organisationer, där det ges utrymme för människors agerande efter eget omdöme och kompass snarare än utifrån kommendering och instruktioner.

Den här träffen utgår ifrån ett praktiskt fall kring de utmaningar som Jan Eriksson, i dag verksamhetschef på Friskis & Svettis Täby, hade med att skapa en levande organisation.  Vi får höra om Jans mål och ambitioner och bjuder in till reflektion över vilka lösningar Du skulle tagit till.

Alla som vill är välkomna att stanna kvar efteråt på After Work-mingel i det digitala mötesrummet. Du förser dig själv med den dryck och det tilltugg du önskar, och samtalet öppnas fritt.

Tema: Att värna det levande i organisationer

Tid: Onsdag 14 oktober 2020. Klockan 16.00 incheckning. 16.30-17.30 faciliterat samtal. Därefter AW-mingel för den som vill.

Plats: Digitalt via Zoom. Du får länk när du anmält dig.

Pris: Det är kostnadsfritt att delta.

Anmälan: Kontakta Annika Kolmert senast den 12 oktober.

Redaktionsdagar

En gång per månad träffas den redaktion som utgör ”Hillesgårdsakademins röst”. Vi planerar aktiviteter inom Hillesgårdsakademin, utforskar idéer för nya podcastavsnitt samt producerar innehåll till våra kommunikationskanaler.

Redaktionsmötena är öppna för alla att delta i, regelbundet eller vid enstaka tillfällen.

Vill du delta? Kontakta Monika Neukirchen i förväg

Datum hösten 2020: 15 september, 13 oktober, 17 november, 15 december

Tid: 09.00-11.00 varje gång

Plats: Digitalt via Zoom

 

Mötesplats Akademin

Som medlem i Hillesgårdsakademin får du ett nyhetsbrev några gånger per år samt inbjudningar till Meetup-träffar, Akademidagar och andra arrangemang där du har möjlighet att träffa andra medlemmar samt intressanta föreläsare och inspiratörer.

Verksamheten inom Hillesgårdsakademin utformas utifrån medlemmarnas önskemål, behov och egna initiativ.

Att vara medlem är självklart frivilligt, och du kan avregistrera dig när du vill. Medlemskapet är kostnadsfritt, men vi tar ut en liten kostnad för vissa av de aktiviteter som arrangeras.

Stiftelsen Hillesgårdsakademin
Hillesgården 4452
264 94 Klippan

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

Tfn 073-398 24 55
info@hillesgardsakademin.se