Mötesplats Akademin

Hillesgårdsakademin har som ambition att vara en inspirationskälla och energidepå för att du ska kunna fortsätta utveckla dig och förändra på djupet – både förändra ditt eget sätt att leda och verka i din organisation, och som en konsekvens driva på förändring av din verksamhet.

När du har deltagit i någon av våra kurser eller program vill vi därför ge dig tillgång till en mötesplats för att fortsätta lärandet och utvecklingen av såväl dig själv som din verksamhet. Du är varmt välkommen till våra aktiviteter. Nedan hittar du alla aktuella datum.

Meetup

Då och då ordnar vi en Meetup, antingen digitalt via Zoom eller på The Castle (Slottsbacken 8) i Stockholm. Vi utgår då från ett tema per gång, och efter ett kort föreläsningsmoment eller annan slags inramning av frågan, bygger träffarna på att alla deltagare tillsammans för ett nyfiket och utforskande samtal utifrån det givna temat.

Till våra meetup-tillfällen får du även ta med dig en gäst.

Inplanerade tillfällen:

4 juni 2020 - Om integritet

Hur klarar vi att stå upp för oss själva och våra moraliska principer i tider av oro eller förändring. Hur förhåller sig integritet till lojalitet?  Behöver integritet betyda att något måste offras? Och kanske den viktigaste frågan av alla – vad kostar det oss att inte agera med integritet?

Välkommen till ett samtal om integritetens centrala roll för ett banbrytande ledarskap.
Karl-Erik Edris inleder med att dela sina tankar om integritet i ett kort föresläsningsmoment, och därefter reflekterar vi tillsammans över:

  • Hur ser vi på integritet och varför vi behöver värna den?
  • Vilka erfarenheter har du av att agera med integritet, och när lyckades du inte?
  • Vad i din vardag kränker din integritet?
  • Hur vet man vad som är rätt?

Alla som vill är välkomna att stanna kvar på After Work-mingel i det digitala mötesrummet. Du förser dig själv med den dryck och det tilltugg du önskar, och samtalet öppnas fritt.

Välkommen till en inspirerande eftermiddag med Hillesgårdsakademin!

Tema: Om integritet

Tid: Torsdag 4 juni.15.00 incheckning. 15.30-17.00 faciliterat samtal. Därefter AW-mingel för den som vill.

Plats: Digitalt via Zoom. Du får länk när du anmält dig.

Pris: Det är kostnadsfritt att delta.

Anmälan: Kontakta Annika Kolmert senast den 3 juni.

Redaktionsdagar

En gång per månad träffas den redaktion som utgör ”Hillesgårdsakademins röst”. Vi planerar aktiviteter inom Hillesgårdsakademin, utforskar idéer för nya podcastavsnitt samt producerar innehåll till våra kommunikationskanaler.

Redaktionsmötena är öppna för alla att delta i, regelbundet eller vid enstaka tillfällen.

Vill du delta? Kontakta Monika Neukirchen i förväg

Datum våren 2020: 11 februari, 10 mars, 16 april, 12 maj

Tid: 09.00-12.00 varje gång

Plats: The Castle, Slottsbacken 8, Gamla Stan i Stockholm

 

Mötesplats Akademin

Som medlem i Hillesgårdsakademin får du ett nyhetsbrev några gånger per år samt inbjudningar till Meetup-träffar, Akademidagar och andra arrangemang där du har möjlighet att träffa andra medlemmar samt intressanta föreläsare och inspiratörer.

Verksamheten inom Hillesgårdsakademin utformas utifrån medlemmarnas önskemål, behov och egna initiativ.

Att vara medlem är självklart frivilligt, och du kan avregistrera dig när du vill. Medlemskapet är kostnadsfritt, men vi tar ut en liten kostnad för vissa av de aktiviteter som arrangeras.

Stiftelsen Hillesgårdsakademin
Hillesgården 4452
264 94 Klippan

Slottsbacken 8
111 30 Stockholm

Tfn 073-398 24 55
info@hillesgardsakademin.se